Nijstad wijst naar Brugts: "Van zo'n carrière droom ik ook wel ja"

Nina Nijstad in actie namens PSV
Nina Nijstad in actie namens PSV Foto: © Orange Pictures

PSV heeft de eerste zege van het nieuwe seizoen binnen. Nina Nijstad, die deze zomer naar Eindhoven trok, begon in de basis en bepaalde in de slotfase de score op 5-0 in de wedstrijd tegen Telstar.

"Ik had er ook nog wel een paar in kunnen koppen", lacht Nijstad in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De middenveldster genoot van haar ploeg in het treffen met Telstar. "De energie in het veld was echt heel fijn. Dit resultaat spreekt voor zich, al kunnen we uit deze eerste wedstrijd ook dingen meenemen om te verbeteren. Zoals de kansen die we vooral in de eerste helft niet benutten. En nog iets rustiger blijven als het even niet lukt", wijst Nijstad.

Bij PSV is ze herenigd met Roeland ten Berge. De twee werkten eerder al een jaar samen bij SC Heerenveen. "Dus het voelt wel vertrouwd. Een goed trainer, tactisch ook, die uitgaat van zijn eigen principes. Ik ben heel blij met hem hier", zegt de 20-jarige middenveldster, die haar doelen duidelijk heeft: "Ik wil altijd voor het maximale gaan, dus voor het kampioenschap. Daarvoor moeten we nog wel wat stappen zetten, maar als dat niet je doel is..."

De jeugdinternational van Oranje denkt zich goed te kunnen ontwikkelen in Eindhoven. "Veel topspeelsters komen hier vandaan. Neem Esmee Brugts, die nu een mooie overstap heeft gemaakt. Van zo'n carrière droom ik ook wel ja. Nederlands elftal, WK spelen, dat zijn uiteindelijk ook doelen van mij."

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand