Nijstad heeft bewondering voor ploeggenoot: "Baal dat ze weggaat"

Nina Nijstad op de training van de OranjeLeeuwinnen
Nina Nijstad op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Nina Nijstad is buiten het veld een 'vrij rustig type', maar dat is compleet anders binnen de lijnen. Volgens de 21-jarige middenveldster kan ze zichzelf op het veld 'echt opwinden'.

"En vooral van mezelf balen. Ik zit dan in mijn hoofd en dat is niet bevorderlijk voor mijn spel. Ik zie dat als een van mijn grootste verbeterpunten", zo geeft Nijstad aan op de officiële kanalen van haar club, PSV. In Eindhoven trok ze het afgelopen jaar veel op met Nadia Coolen: "Ik bewonder haar, omdat ze als voetbalster zoveel doorzettingsvermogen heeft en als persoon heel open en mega grappig is. Ik kan haar alles vertellen, dus ik baal ervan dat ze weggaat."

De twee gaan vaak shoppen in verschillende steden. "Dat is ook echt een hobby van me. Ik ga denk ik elke week wel ‘n keer. Niet dat ik telkens met volle tassen terugkom hoor", benadrukt de PSV-uitblinker van afgelopen seizoen. Daarnaast speelt Nijstad graag gitaar: "Ik heb zowel een elektrische als een houten, dus ik heb het vroeger erg veel gedaan. En ik kijk veel voetbal."

Lees meer:
0 reacties