Nijland officieel kandidaat voor voorzitterschap: "Zegt wel iets"

Hans Nijland in het stadion van FC Groningen
Hans Nijland in het stadion van FC Groningen Foto: © Pro Shots

Hans Nijland heeft de tien ondersteuningshandtekeningen binnen en kan zich kandidaat stellen voor het voorzitterschap van de KNVB. Hij heeft concurrentie van Jeanet van der Laan en Frank Paauw.

Aan het begin van komende week zal Nijland de handtekeningen overdragen aan de KNVB, waarna de bond de kandidatuur van de voormalig FC Groningen-directeur officieel zal bevestigen. "Dit is pas stap één, maar hier spreekt wel vertrouwen uit. Ik ben trots dat ik ben voorgedragen door het Supporterscollectief, goed voor 1,3 miljoen leden. Dat zegt wel iets", zegt Nijland tegenover RTV Noord.

Bezig met zijn concurrentie is hij niet: "Ik sta er heel helder en heel nuchter in. Ik focus mij niet op andere kandidaten. Ik ben Hans en als ik word gekozen, word ik een andere bondsvoorzitter dan de voorzitters hiervoor. Ik sta met de poten in de klei, want ik vind dat je als KNVB zijnde en als bondsvoorzitter hartstikke dicht bij clubs, supporters en andere stakeholders moet staan."

Op 27 mei staat de bondsvergadering op het programma, waar de nieuwe voorzitter wordt gekozen. "Ik ga ervan uit dat de kandidaten zich tijdens de bondsvergadering op 27 mei moeten presenteren. Diegene met het meeste draagvlak wordt wat mij betreft de nieuwe voorzitter. Ik ben dan ook de eerste die of Frank Paauw of Jeanet van der Laan feliciteert als een van hen wordt gekozen", aldus Nijland.

Lees meer:
0 reacties