VIDEO | Kippenvel! PSV deelt prachtige video na historische transfer

0
VIDEO | Kippenvel! PSV deelt prachtige video na historische transfer

PSV neemt na dit seizoen afscheid van Joëlle Smits. De aanvalster heeft een contract getekend bij VfL Wolfsburg, zo werd dinsdag bekendgemaakt. De transfer is historisch, omdat de Duitse club een transfersom betaalt voor de 20-jarige Smits.

Daarmee is Smits de eerste vrouw die voor een transfersom de overstap van PSV naar een buitenlandse topclub maakt. De Eindhovense club deelde na de transfer een prachtige video, waarin het verhaal van Smits centraal staat.

"Dit. Dit is een ijkpunt. Een ijkpunt in mijn verhaal. En in dat van deze club", zegt de aanvalster in de video. "Een ijkpunt in het verhaal van een jong meisje dat droomt van OJC. Van voetballen in de Eredivisie, van PSV. Van een meisje dat stilletjes droomt van een leven als een prof. Van trainen, van scoren en van juichen voor publiek", vervolgt Smits, terwijl haar carrière in de beelden voorbij komt.

"Van klimmen op een ladder. Tot de hoogste trede. Een ijkpunt voor een meisje dat net als de sport stap voor stap groeit. En alsmaar blijft groeien. Van talent tot Oranje. Van topscorer tot topclub. Dit is een ijkpunt voor mij. Voor onze competitie. Voor onze club. Voor een transfersom. Weg over een jaar. Want hier ben ik nog niet klaar", besluit Smits.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!