Transfer van Smits historisch door transfersom: ''Dit is een mijlpaal''

0
Transfer van Smits historisch door transfersom: ''Dit is een mijlpaal''

PSV neemt na dit seizoen afscheid van Joëlle Smits. De aanvalster heeft een contract getekend bij VfL Wolfsburg. De Duitse club betaalt een transfersom voor de 20-jarige Smits, zo meldt PSV.

Daarmee is Smits de eerste vrouw die voor een transfersom de overstap van PSV naar een buitenlandse topclub maakt. "Dit is een mijlpaal voor PSV", reageert Sandra Doreleijers, Manager Vrouwenvoetbal van PSV, op de website van de Eindhovense club. "We zijn enorm trots op Joëlle en blij om te zien dat het beleid dat de club heeft ingezet zich ook naast het veld uitbetaalt."

Smits kwam in 2019 over van FC Twente en eindigde afgelopen seizoen met PSV bovenaan in de Eredivisie. "Dat Joëlle de overstap naar Duitsland gaat maken, zegt veel over haar kwaliteit en potentie. VfL Wolfsburg wilde haar nu al heel graag aan de selectie toevoegen. In samenspraak met club en speelster zijn we tot een transfer per volgende zomer gekomen. Seizoen 2020-2021 maakt Joëlle af in Eindhoven", aldus Doreleijers.

De transfer van Smits is volgens de Eindhovense club een van de grootste in de historie van de Eredivisie: "Dit is, net als de terugkeer van enkele internationals, de CAO voor contractspeelsters en live-uitzendingen van competitiewedstrijden een ijkpunt voor onze sport", besluit de manager vrouwenvoetbal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!