PSV verliest jonge aanvalster na dit seizoen aan topclub VfL Wolfsburg

0
PSV verliest jonge aanvalster na dit seizoen aan topclub VfL Wolfsburg

PSV neemt na dit seizoen afscheid van Joëlle Smits. De aanvalster heeft een contract getekend bij VfL Wolfsburg. De 20-jarige Smits is momenteel bezig aan haar tweede seizoen bij de Eindhovense club.

Vorig seizoen eindigde de club uit Eindhoven bovenaan in de Eredivisie, maar werd door het Corona-virus niet uitgeroepen tot kampioen. Dit seizoen hoopt Smits met PSV kampioen te worden, om daarna bij de Duitse landskampioen en Champions League-finalist haar carrière te vervolgen.

"Wolfsburg is een van de beste clubs in het vrouwenvoetbal. Jaren geleden riep ik al dat het mijn droom is om daar ooit te spelen. Ik ben heel blij en trots dat die droom volgend seizoen uitkomt", reageert Smits op haar toptransfer.

Leoni Blokhuis, van managementbureau FlowSports, noemt de transfer bijzonder: "Het is heel bijzonder dat de transfer van Joëlle naar Wolfsburg zo vroeg in het seizoen is afgerond. Kenners weten dat Wolfsburg een absolute topclub is en het feit dat Joëlle daar al een tijd op de radar staat zegt alles over haar talent en potentie. Ze is nog jong, maar zeker klaar om volgend jaar deze stap te gaan maken."

Foto via: FlowSports

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!