Hoogma teleurgesteld: ''We waren graag met Sarina doorgegaan''

0
Hoogma teleurgesteld: ''We waren graag met Sarina doorgegaan''

Sarina Wiegman gaat na de Olympische Spelen van 2021 aan de slag bij de Engelse voetbalbond, zo bevestigt de KNVB via de officiële kanalen. Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma baalt dat Wiegman over een jaar vertrekt. 

“Het was geen geheim dat we, ervan uitgaande dat we ons plaatsen, graag met Sarina waren doorgegaan tot en met het EK van 2022", legt hij uit. "Dat was immers ook het oorspronkelijke plan, voordat door corona de hele voetbalkalender op de schop ging", blikt Hoogma terug.

"Maar ik begrijp deze stap en het moment heel goed, hoe jammer het ook voor ons is. Sarina heeft heel veel voor het vrouwenvoetbal in het algemeen betekend, en zéker voor de Leeuwinnen en de KNVB. Daarom gunnen we haar deze transfer ook. We mogen met z’n allen trots zijn dat een Nederlandse coach bij zo’n toonaangevende voetbalnatie aan de slag gaat", beseft hij. 

"Over de samenwerking komend jaar maken we ons geen enkele zorgen", vervolgt de voormalig profvoetballer. "Ik heb Sarina leren kennen als zeer loyaal, een echte winnaar, die bovendien barst van de ambitie. En wij hebben ruim de tijd om ons te buigen over de opvolging, dus dat gaan we de komende maanden dan ook in alle rust doen", besluit Hoogma. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!