VIDEO | PSV in oefenwedstrijd niet opgewassen tegen Olympique Lyon

PSV heeft de eerste wedstrijd op het Trophee Feminin Veolia niet weten te winnen. Olympique Lyon was in Frankrijk met 4-0 te sterk voor de Eindhovenaren.

In het oefenduel debuteerde Sari van Veenendaal in de basis namens de PSV. Verder stonden ook aanwinsten Mandy van den Berg, Melanie Bross, Amy Harrison en Kyah Simon in het veld. Trainer Sander Luiten koos daarnaast voor Nadia Coolen, Aniek Nouwen, Julie Biesmans, Kayleigh van Dooren, Joëlle Smits en Jeslynn Kuijpers.

PSV begon goed in de openingsfase en kreeg in de tweede minuut een mogelijkheid. Katriina Talaslahti, die de eerste helft onder de lat stond bij Lyon, haalde Smits onderuit. De ploeg van Luiten kreeg echter geen penalty. Vervolgens was het de Franse club dat de bovenhand had.

Van Veenendaal bracht enkele keren redding, op onder meer een poging van Dszenifer Maroszán. Zodoende bleef het lang 0-0, tot vlak voor rust. Van Veenendaal liet de bal los, waardoor Jodie Taylor, die deze zomer aangetrokken werd door Lyon, de 1-0 binnen kon schieten. Dat was tevens de ruststand.

Na de pauze liep Olympique Lyon, waar Shanice van de Sanden in de basis begon, verder uit. In de 58e minuut was het opnieuw raak voor Taylor, nadat Van Veenendaal opnieuw de bal losliet. De thuisploeg zette vervolgens nog meer aan. Melvine Malard schoot maar net over na een goede combinatie met Selma Bacha.

Aan de andere kant was Smits opnieuw gevaarlijk namens PSV. De spits stuitte echter op doelvrouw Sarah Bouhaddi. In de laatste tien minuten liep Lyon uit naar 4-0. Invalster Nikita Parris wist de bal nog twee keer achter Van Veenendaal te krijgen. Voor PSV wacht nu nog het duel met Montpellier, dat zaterdag 15 augustus plaatsvindt.