Hoogendijk heel blij: ''Het wordt eindelijk serieus genomen''

0
Hoogendijk heel blij: ''Het wordt eindelijk serieus genomen''

Oud-international Anouk Hoogendijk stopte in 2017 met voetballen en maakte dus die zomer niet het glorieuze EK mee dat de OranjeLeeuwinnen in eigen land uiteindelijk wisten te winnen. De 35-jarige oud-speler van Ajax is totaal niet jaloers op de speelsters van toen.

"Ik heb er eigenlijk helemaal geen moeite mee en dat verrast mezelf soms ook wel", zegt Hoogendijk in gesprek met de Leermeesters-podcast. "Ik ben blij dat het vrouwenvoetbal nu zo erkend wordt, omdat ik daar zelf ook heel hard voor gevochten heb en het wordt eindelijk serieus genomen."

"Anders moest ik nu nog overal een pleidooi houden over hoe goed ze zijn, maar mensen zien het nu zelf", zo vervolgt Hoogendijk. "Het wordt voor vol aangezien. Daar ben ik heel blij om. Er is dus absoluut geen sprake van afgunst."

Hoogendijk is juist heel trots op de OranjeLeeuwinnen. "Het geeft mij ook heel veel werk en leuke dingen. Ik ben er nog steeds heel erg bij betrokken als analist. Ik geniet vooral van het leven naast het voetbal, maar ik vind het leuk dat ik ook onderdeel van het opbouwen van het vrouwenvoetbal ben geweest", aldus Hoogendijk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!