Verbunt: ''Vrouwen komen tekort om tegen volwassen mannen te spelen''

0
Verbunt: ''Vrouwen komen tekort om tegen volwassen mannen te spelen''

Ellen Fokkema wordt de eerste Nederlandse speelster die in hoofdmacht bij de mannen zal uitkomen. De Friezin speelt komend seizoen in het eerste elftal van VV Foarút uit Menaam. Maurice Verbunt, trainer van het eerste team van Groene Ster (derde divisie), vindt dat er straks kritisch naar de uitslag van deze proef moet worden gekeken.

"Het vrouwenvoetbal is enorm in opkomst. De Oranje Leeuwinnen hebben voor de kers op de taart gezorgd tijdens het recente EK en WK", zo begint Verbunt in gesprek met De Limburger. "En op basis van talent en techniek kunnen jeugdige voetbalsters heel ver komen, ook in vergelijking met hun mannelijke leeftijdgenoten."

"Maar vanwege hun mindere fysiek komen vrouwen naar mijn mening tekort om tegen volwassen mannen te spelen", zo vervolgt Verbunt. "Misschien dat ze meekunnen tot op een bepaald niveau, laat ik zeggen tot en met de derde klasse, maar daar boven wordt het fysiek te zwaar."

Verbunt is niet tegen de proef van de KNVB om Fokkema mee te laten spelen met het eerste elftal van VV Foarút. "Laten we maar eens kijken wat die brengt. Daarna moet er wel kritisch naar de uitkomst worden gekeken", aldus Verbunt.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!