Twijfels bij Coolen: ''In de duels zal het echt heel zwaar worden''

0
Twijfels bij Coolen: ''In de duels zal het echt heel zwaar worden''

Ellen Fokkema wordt de eerste Nederlandse speelster in de hoofdmacht bij de mannen. De Friezin speelt komend seizoen in het eerste elftal van Foarút uit Menaam.

Nadia Coolen is benieuwd hoe Fokkema het gaat doen. De PSV-speelster kwam zelf via VV Sittard en FC Geleen Zuid op haar zeventiende bij VVV-Venlo terecht. "Ik heb destijds bewust gekozen voor de stap naar Geleen Zuid", vertelt Coolen in gesprek met Dagblad de Limburger.

"Ik kon daar in de tweede divisie tegen de jeugdploegen spelen van bvo's als De Graafschap, Fortuna Sittard en Roda JC", vervolgt ze. "Bij de jongens, op een hoog niveau, was de weerstand het hoogst. Ik denk dat het belangrijk is om zo lang mogelijk tegen jongens te voetballen. De snelheid en de fysiek waarmee ik geconfronteerd werd, hebben me goed gedaan."

Coolen vond het destijds niet lastig om met jongens samen te spelen. "Ik hoorde er in de jeugd helemaal bij en werd geweldig opgevangen door de jongens", blikt ze terug. "Als er wat aan de hand was, kwamen ze om me heen staan. Dat ik voetballend mee kon, zal er ook mee te maken hebben gehad. Ik kreeg respect."

De Nederlands jeugdinternational beseft dat het voor Fokkema anders wordt. "Maar voetballen tegen volwassen mannen? Dat zou ik mee moeten maken. Het is het proberen waard voor Ellen. In de duels zal het echt heel zwaar worden. Uiteindelijk moet elke speelster zelf zo'n afweging maken." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!