FOTO | Mooi! Groenen wint bijzondere prijs met liefdadigheidswerk

0
FOTO | Mooi! Groenen wint bijzondere prijs met liefdadigheidswerk

Manchester United-middenveldster Jackie Groenen is in de prijzen gevallen. De middenveldster heeft van de Professional Footballers' Association de 'Community Champion Award' ontvangen bij United. 

Groenen heeft zich ingezet voor de Manchester United Foundation. De OranjeLeeuwin was de eerste buitenlandse aanwinst voor de Red Devils en heeft veel contact gehad met fans op en buiten het veld. Daarnaast heeft ze een bijdrage geleverd aan de lokale gemeenschap.

Groenen bezocht verschillende keren de Girls Regional Talent Club om jonge speelsters te coachen en inspireren. Daarnaast bezocht de middenveldster tijdens de feestdagen ook jonge fans in het Royal Manchester Children's Hospital.

"Het is een eer om deze prijs in mijn eerste jaar bij Manchester United te winnen. Het was geweldig om het ongelooflijke werk van de Foundation in de gemeenschap te zien, vooral met betrekking tot meisjesvoetbal en ik heb genoten van het delen van mijn ervaringen met enkele van hun aspirant-jonge voetballers", reageert Groenen.

"Als spelers is het zo belangrijk om iets terug te geven en een goed rolmodel te zijn voor jongeren. Ik ben gewoon heel blij dat ik erbij betrokken kan zijn en mijn steentje kan bijdragen om de volgende generatie te inspireren", aldus de middenveldster. Bij de mannentak van Manchester United won Marcus Rashford, die de afgelopen maanden indruk maken met zijn liefdadigheidswerk tijdens de coronacrisis, de prijs. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!