''Gelukkig mocht ik vanuit Nederland voor ze blijven werken''

0
''Gelukkig mocht ik vanuit Nederland voor ze blijven werken''

Waar een onderzoek naar Xavi toe kan lijden, weet Joris Bekkers maar al te goed. Het onderzoek voerde hij uit tijdens zijn opleiding, inmiddels is hij werkzaam voor de Amerikaanse voetbalbond als data-wetenschapper.

Tijdens zijn onderzoek vloog Bekkers naar Boston om de MIT Sloan Sports Analytics Conference bij te wonen. Daaruit volgend kreeg hij zijn eerste baan, bij Bournemouth. "Het was mijn taak om vanuit Breda te zorgen dat ze automatisch na, en zelfs tijdens de wedstrijd data kregen van wat er op het veld was gebeurd. Ik zorgde dat er automatisch data werd verwerkt, zodat die gasten meer tijd konden besteden aan analyseren", legt hij aan Vice uit. 

Na drie maanden kreeg hij al de mogelijkheid om voor de Amerikaanse voetbalbond aan de slag te gaan. "De Amerikaanse voetbalbond wilde dat ik ging helpen met het analyseren van tegenstanders, hun eigen wedstrijden en bijvoorbeeld spelers die opgeroepen kunnen worden", gaat hij verder. "Als ik er interesse in had, lag mijn vliegticket naar Chicago al voor me klaar. Ik kon er fulltime aan de slag gaan."

"Die kans kon ik niet laten gaan, dus ik besloot naar Chicago te emigreren", vertelt hij. "Het hoogtepunt van mijn tijd in Chicago was het WK van de vrouwen, vorig jaar. Mijn leidinggevende, Tyler Heaps, ging als assistent met de selectie mee naar het toernooi in Frankrijk. Ik stond vanuit Chicago in contact met hem, terwijl hij de technische staf van data voorzag."

Na de finale koos Bekkers ervoor om weer terug te keren naar Nederland. "Ik kon in Chicago blijven werken, maar ik miste mijn vriendin, familie en vrienden in Nederland enorm na een jaar in het buitenland. Het was supervet in Chicago en als ik geen vriendin had, dan was ik er sowieso gebleven", geeft de data-wetenschapper aan. "Gelukkig vond de Amerikaanse bond het goed als ik voor ze zou blijven werken vanuit Nederland, dus ik verhuisde terug naar Breda."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!