Stentler beseft: ''Ik kan een voorbeeld zijn voor meiden''

0
Stentler beseft: ''Ik kan een voorbeeld zijn voor meiden''

Leonne Stentler is ambassadeur van YUSS, Youth Urban Summer Sport. Door het coronavirus besluiten veel mensen om dit jaar niet op vakantie te gaan. YUSS zorgt ervoor dat deze zomer geen saaie zomer hoeft te zijn.

YUSS is namelijk een straatvoetbalinitiatief voor kinderen. Oud-voetbalster Leonne Stentler heeft zich als ambassadeur verbonden aan YUSS en kent het belang van dit initiatief. "Ik hoop dat ik hier jongeren kan enthousiasmeren om naar buiten te gaan", zegt de oud-speelster van onder meer Ajax tegen De Telegraaf. "Straatvoetbal is goed om jezelf te ontwikkelen als mens. Je leert sociaal omgaan met andere mensen die niet je familie zijn. Je moet hier nieuwe vrienden maken en goed met elkaar omgaan."

Toch ziet Stentler dat voornamelijk jongens op het straatvoetbalinitatief afkomen. Ze hoopt dan ook deze zomer meer meisjes te mogen verwelkomen. "Jongens stappen nu eenmaal sneller op dit straatvoetbalinitiatief af. Meiden zijn iets voorzichtiger. Ik was vroeger zelf een van de weinigen die gewoon op de jongens afstapte."

Stentler beseft dan ook dat er af en toe een duwtje in de rug nodig is. "Soms is er een kleine aanmoediging nodig. Daarom ben ik trots dat ik op tv ben bij de NOS. Ik kan een voorbeeld zijn voor meiden. Ik had zelf als kind nooit kunnen dromen dat ik analist zou worden, omdat er geen voorbeelden waren. Het wordt nu steeds normaler. Je kunt daar zitten als je verstand van voetbal hebt, ook als vrouw."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!