''Die populariteit moet nu ook doorvloeien in de Eredivisie''

0
''Die populariteit moet nu ook doorvloeien in de Eredivisie''

De KNVB en de clubs uit de Eredivisie hebben de handen ineen geslagen om de competitie groter te maken. Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal, is blij met de nieuwe stap die de competitie hoopt te zetten.

"Met het WK 2019 bereikten we met het vrouwenvoetbal 79,2 procent van de Nederlandse bevolking. Bijna 80 procent zag of las iets van het WK", zo begint Van de Ven op de website van de FIFA. "Mensen gingen ook de potentie en de kracht van het vrouwenvoetbal inzien."

"Die populariteit moet nu ook doorvloeien in de competitie. We willen meer zichtbaarheid creëren en ook dat mensen een wedstrijd komen kijken. Er zijn nog steeds mensen die zeggen dat de competitie niet goed is - terwijl ze de competitie nog niet eens hebben gezien. De Eredivisie moet worden georganiseerd als plek waar jonge meisjes dromen om te spelen", zo vervolgt Van de Ven.

De ontwikkeling van de OranjeLeeuwinnen wordt hierbij als voorbeeld gebruikt. "We moeten de volgende stappen nemen om het voetbal te verbeteren. We willen meer inkomsten genereren die we in sport kunnen investeren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!