Wullaert niet naar Nederland: aanvalster tekent contract in België

0
Wullaert niet naar Nederland: aanvalster tekent contract in België

Tessa Wullaert heeft een nieuwe club gevonden. De Belgische topspeelster werd in het verleden gekoppeld aan PSV, maar zoekt het toch dichterbij huis: ze heeft een contract getekend bij RSC Anderlecht.

Wullaert komt over van Manchester City, waar ze in totaal twee jaar speelde. Daarvoor kwam de aanvalster drie seizoenen uit voor VfL Wolfsburg. Geen enkele Belgische voetbalster won meer prijzen dan Tessa Wullaert: nadat ze in België twee titels won, waarvan een BeNe League, en twee nationale bekers, werd ze tweemaal kampioen in Duitsland.

Met VfL Wolfsburg won ze ook nog drie keer de beker. Daarnaast speelde ze in twee UEFA Women's Champions League-finales en won ze twee Engelse cup finals. "We zijn erg blij dat de beste Belgische voetbalster ooit en vaandeldraagster van het Belgisch voetbal voor ons gekozen heeft. Wij geloven steevast in vrouwenvoetbal en we blijven investeren in de ontwikkeling van de sport in België", aldus CEO Karel Van Eetvelt.

Ook Wullaert is in haar nopjes met haar transfer. "RSC Anderlecht meent het goed met het vrouwenvoetbal en ik beschouw deze stap niet als een stap terug. Integendeel, ik zal er alles aan doen om onze doelstellingen te halen, op en naast het veld."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!