''Zelfs de Eredivisie blijft dus achter bij succes van Nederlands team''

1
''Zelfs de Eredivisie blijft dus achter bij succes van Nederlands team''

Michelle van der Laan gaat komend seizoen met het Nijmeegse Trekvogels op jacht naar promotie naar het hoogste amateurniveau in het vrouwenvoetbal. De 28-jarige middenveldster speelde eerder samen met internationals Kika van Es (Achilles) en Daniëlle van de Donk (VVV).

Terwijl het vrouwenvoetbal op het niveau van Van Es en Van de Donk zich snel heeft ontwikkeld, ziet Van der Laan daar de effecten nog niet van terug. "We spelen vaak maar voor een handvol toeschouwers, onder wie mijn vriend en moeder die steevast komen kijken", vertelt Van der Laan in gesprek met De Gelderlander. "Dat Nederland op zijn kop stond tijdens het EK is ook alweer drie jaar geleden."

"Ik volg nog wat voormalig teamgenoten die in de Nederlandse eredivisie actief zijn, maar als ik een wedstrijd wil kijken, dan moet ik een livestream van de club zelf opzoeken", vervolgt Van der Laan. "Zelfs de eredivisie blijft dus achter bij het succes van het Nederlands team."

Van der Laan gaat nu per seizoen bekijken hoe lang ze door gaat met voetballen. "We beginnen 9 augustus weer. De selectie is bijna compleet gebleven en er zijn een paar meiden bijgekomen. Hopelijk zetten we dit seizoen weer een mooie reeks neer en wie weet waar die eindigt", aldus Van der Laan.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Jul 2020 om 00:26
    Atletisch vermogen en technische vaardigheid. Allebei ver onder de maat in de Eredivisie. Zelfs veel voetbal commentatoren weigeren naar vrouwenvoetbal te kijken want het doet te veel pijn aan de ogen. Dat is allemaal heel eenvoudig te verhelpen, dus waarom doen de trainers dat niet? Kijk naar de sportieve prestatie cultuur van Wolfsburg, het team van Dominique Janssen. Allemaal afgetrainde, gespierde vrouwen met enorme technische vaardigheid. Snelle sprints, harde schoten, hoge jumps, snel reactie vermogen door core strength. Het sportieve antwoord is niet moeilijk. Het commercieele gedeelte: vindt een sponsor die de kwaliteit video opnamen will financieren, maak YT highlight videos, en collect YT gelden. Velen zullen kijken naar de samenvattingen op hun tablet of mobieltje, onderweg of thuis.