''Maar het móet toch mogelijk zijn? Dat het ok is als je homo bent?''

1
''Maar het móet toch mogelijk zijn? Dat het ok is als je homo bent?''

Een hartverwarmende actie van Merel van Dongen. De OranjeLeeuwin begon donderdag een actie om een anonieme homoseksuele voetballer uit de Engelse Premier League te steunen.

De voetballer schreef onlangs een brief naar The Sun, waarin hij schreef dat hij dagelijks worstelt met het geheimhouden van zijn geaardheid. Hij stelde dat de voetbalwereld niet klaar is voor een openlijk homoseksuele voetballer. Daarop startte Van Dongen een actie. Met de hashtag #YouCanCountOnMe steekt de verdedigster hem een hart onder de riem.

Van Dongen merkt de verschillen tussen het mannen- en vrouwenvoetbal als het gaat om homoacceptatie. "Mannenvoetbal is een bolwerk waar dit blijkbaar niet zo gemakkelijk is. Ik heb bij Real Betis samengespeeld met mijn vriendin Ana Romero. Ik heb daar nooit negatieve reacties op gehad", vertelt de verdedigster in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De OranjeLeeuwin snapt dat het mannenvoetbal anders in elkaar steekt: "Maar het móet toch mogelijk zijn? Dat het ok is als je homo bent? Daar wil ik in ieder geval voor vechten", besluit ze.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Jul 2020 om 00:59
    De 'change' die ik bij Merel van Dongen zou willen zien is dat ze een betere speelster zou worden. Iemand die veel comfortabeler aan de bal is, met veel meer bal controle. Iemand die, nadat ze een bal heeft herovert, een strakke passende pass kan afgeven, in plaats van de bal aan de tegenstander in te leveren. Wat velen van haar fans willen zien is meer hoger niveau voetballer Van Dongen en minder activist Van Dongen...