Timmer: ''Waarom kan dit bij de vrouwen wél en bij de mannen niet?''

1
Timmer: ''Waarom kan dit bij de vrouwen wél en bij de mannen niet?''

Voetbal International-verslaggever Marco Timmer pleit voor het doorbreken van het grootste taboe in de voetballerij: het niet durven om openlijk uit de kast komen als voetballer. Timmer ziet dat het probleem zich vooral afspeelt in het mannenvoetbal.

"Vorig jaar haalden de OranjeLeeuwinnen de finale op het WK", zo begint de journalist in VI. "Vivianne Miedema, Sherida Spitse, Daniëlle van de Donk, Anouk Dekker en Merel van Dongen schitterden daar. Zij zijn openlijk lesbisch, geen haan die ernaar kraait."

"Waarom kan dit bij de vrouwen wél en bij de mannen niet?", vraagt Timmer zich af. "Omdat het mannenvoetbal een conservatief machobolwerk is, wordt dan gezegd. Voetballers zullen geen leven meer hebben, ze zetten hun carrière op het spel en meer van dat soort argumenten klinken dan."

"In deze historisch zeer belangrijke periode van #MeToo en Black Live Matters, is het daarom juist nu wél tijd voor homoseksuele voetballers om op te staan", vervolgt hij. "Kom uit die beknellende kast om het grootste taboe in de voetballerij definitief te tackelen."

Timmer is van mening dat er door niets doen, ook niets gebeurd. "Door het niet te doen, verandert er ook niets en goed voorbeeld doet vast goed volgen. De steun en hulp van Voetbal International, het grootste voetbalmediabedrijf van Nederland, hebben jullie in elk geval", aldus de verslaggever.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Jul 2020 om 01:13
    Marco Timmer zou eens zo bezorgt moeten zijn over het niveau van het vrouwenvoetbal in Nederland. Bijna geen woord over het gebrek and technisch en atletisch vermogen. Van de Sanden geeft 32 passes in een wedstrijd waarvan er maar acht!! aankomen en Marco Timmer blijft heel stil. Hetzelfde met zijn collega Iwan van Duren wanneer het gaat over de vraag 'hoe verslaan we de Amerikanen'. Geen podcast, geen vragen aan de Oranje coach of speelsters. Niets. Allemaal taboe vragen die progressieve journalisten niet stellen, ogenschijnlijk. Maar wel fijn bezig zijn met het feit of iemand homo of lesbisch is. Ziet er lekker progressief uit...