''Ze had bondscoach kunnen worden van het Nederlands elftal''

1
''Ze had bondscoach kunnen worden van het Nederlands elftal''

Eind mei overleed Liesbeth Migchelsen aan de gevolgen van longkanker. Een schok voor velen in de voetbalwereld, maar vooral voor vriendin Vera Pauw.

De voormalig bondscoach van onder meer Oranje heeft het lastig met het verlies van haar vertrouweling. "Ze was hondstrouw aan degenen met wie ze een band had. Toen 18 februari longkanker werd vastgesteld, wilde ze alleen mij nog zien", vertelt Pauw in gesprek met de Volkskrant.

Migchelsen kwam in totaal 95 keer uit voor Oranje en speelde voor onder meer VVOG, Puck Deventer, SV Saestum, FFC Heike Rheine, AZ. Bij laatstgenoemde club droeg Migchelsen de aanvoerdersband. Na haar actieve carrière werkte Migchelsen als KNVB-trainer van het HvA Talententeam.

Zij vervolgde haar loopbaan in het buitenland, eerst als hoofdtrainer van Canberra United waarmee ze kampioen werd in Australië, vervolgens als assistent-trainer van Vera Pauw bij het Zuid-Afrikaanse nationale elftal, waarna zij assistent-trainer werd bij China Onder 20 jaar. Sinds 2011 was Migchelsen ook actief als docent voor de KNVB en UEFA.

Volgens Pauw had Migchelsen ook aan het roer kunnen staan van de OranjeLeeuwinnen: "Ze had bondscoach kunnen worden van het Nederlands elftal. Maar ze was te uit­gesproken. Ze zei wat ze ervan vond. En ik denk dat ze daardoor die kans niet kreeg", is ze van mening.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Jul 2020 om 02:10
    "Maar ze was te uit­gesproken. Ze zei wat ze ervan vond. En ik denk dat ze daardoor die kans niet kreeg", is ze van mening." Dat is waarschijnlijk ook wat Oranje tegenhoudt. Spitse, Miedema en Van de Gragt zijn de leiders in het team. Sarina Wiegman kan wel zeggen dat het allemaal beter moet, maar als die vrouwen in hun comfortabele zone zitten, en geen zin hebben om de stap naar het hogere niveau te maken qua fitness and techniek, dan houdt het allemaal op. Vandaar dat de weg van belabberd naar dit niveau vandaag, vier jaar heeft geduurd. Het tactisch inzicht is zeker gegroeid, te zien aan de vele splijtende passes die van sommige spelers komen (Groenen, Janssen). Maar we zien nu nog steeds speelsters met een duidelijk gebrek aan fitness (Pelova bijv), en speelsters die moeite hebben met het geven van een snelle passende pass (Van Dongen, Van de Sanden, Van Es bijv.) of worstelen met een basis skill als het controleren van de bal (Van Es, Spitse bijv.), of het schieten op doel (Groenen) jaja....