KNVB blij met Divisie MO17: ''We helpen verenigingen graag''

0
KNVB blij met Divisie MO17: ''We helpen verenigingen graag''

De KNVB introduceerde twee jaar geleden een pilot waarbij ambitieuze voetballende meiden in de leeftijd rond vijftien met en tegen elkaar speelden in een gelijkwaardige competitie, de zogenoemde Divisie MO17.

Deze voetbalsters kwamen eerder uit voor een gemengd team of speelden in een gemengde competitie. De Divisie MO17 is vanuit ontwikkelperspectief de ideale stap tussen de Jeugd Onder 15 competitie en de doorstroming naar de seniorenteams. Clubs zijn enthousiast en de KNVB is tevreden over de voortgang.

"We wilden iets met het gemis van een passend competitieaanbod", legt Roos Brouwer, medewerker voetbalontwikkeling bij de KNVB, uit op de website van de Nederlandse voetbalbond. "Uiteindelijk is het doel van de KNVB dat we meiden met de ambitie om zichzelf op een zo hoog mogelijk niveau uit te dagen een competitieformat aan te bieden dat bij hen past."

De pilot is goed bevallen en afgelopen seizoen kreeg het competitieformat een tweede seizoen. Inmiddels is de pilot wel zover ontwikkeld dat de Divisie MO17 wordt toegevoegd aan het reguliere aanbod. De KNVB heeft de invulling van de Divisie MO17 voor het komende seizoen 2020/’21 afgerond. "Het meiden- en vrouwenvoetbal staat bij steeds meer clubs op de kaart", ziet Brouwer.

"Het aantal verenigingen dat deelneemt aan het ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal stijgt en meer clubs hebben een prominente plaats voor het meiden- en vrouwenvoetbal in het jeugdvoetbalbeleidsplan. We denken daarom dat steeds meer clubs in aanmerking zullen komen om deel te nemen aan de Divisie MO17. De KNVB helpt verenigingen graag om het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de club nóg beter in te richten", besluit ze.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!