Simon ambitieus: ''Succesvol zijn en prijzen pakken met PSV''

1
Simon ambitieus: ''Succesvol zijn en prijzen pakken met PSV''

De selectie van PSV voor komend seizoen is rond. De Eindhovense club heeft zich versterkt met de 29-jarige Australische Kyah Simon.

De ervaren topspeelster heeft voor een seizoen getekend bij PSV. De 92-voudig international komt over uit haar vaderland. Simon, aanvalster van beroep, begon haar carrière bij Central Coast Mariners en speelde verder voor onder andere Sydney FC, Boston Breakers (VS), Western Sydney Wanderers en Houston Dash.

"Ik hou ervan om bij de voorste drie te spelen en scoringskansen te creëren", zegt Simon voor de camera van PSV TV over haar speelstijl. "Of ik nu zelf scoor of een assist geef. Ik probeer gewoon mijn stempel op de wedstrijd te drukken", vervolgt de aanvalster.

"Ik houd ervan om aan de bal te zijn en mijn medespeelsters op te zoeken. Ik wil altijd alles geven voor mijn team, daar ligt voornamelijk mijn focus", aldus Simon, die ambities heeft: "Mijn grootste doelen hier zijn om succesvol te zijn en prijzen te pakken met PSV."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Jul 2020 om 08:11
    Australische goal keeper Lydia Williams naar Arsenal. Kyah Simon naar PSV, Ellie Carpenter naar de franse league. Veel Australische speelsters krijgen nu kontrakten aangeboden in Europa. Dat is geen toeval, en heeft niets met kwaliteit te maken. De gemiddelde Australische voetbalster is minder dan het equivalent in Europa. Dat is te zien in het nationale team de Matildas, waar veelal structuur en techniek ontbreekt. Nee, dit is pure politiek, met misschien FIFA en het toernooi in 2023 erachter. En dan al die nietszeggende, intelligentie-beledigende persberichten die Europese clubs (Ja, ook PSV...) over dit soort signings uitgeven...