''Ik wil deel zijn van een club zoals PSV met zo'n rijke historie''

1
''Ik wil deel zijn van een club zoals PSV met zo'n rijke historie''

De selectie van PSV voor komend seizoen is rond. De Eindhovense club heeft zich versterkt met de 29-jarige Australische Kyah Simon.

De ervaren topspeelster heeft voor een seizoen getekend bij PSV. De 92-voudig international komt over uit haar vaderland. Simon, aanvalster van beroep, begon haar carrière bij Central Coast Mariners en speelde verder voor onder andere Sydney FC, Boston Breakers (VS), Western Sydney Wanderers en Houston Dash.

"Ik vind dat PSV een hele rijke clubhistorie heeft. Nederland is in het algemeen een voetbalgek land. In zo'n omgeving wil ik zijn", geeft Simon aan voor de camera van PSV TV. "Ik wil deel zijn van een club zoals PSV met zo'n rijke historie."

"Ik denk dat de Europese stijl van voetbal heel erg bij me past. Het spelen op balbezit en spelen in de kleine ruimte. Ik denk dat het technische aspect goed bij mijn spel past", vertelt de Australische. "Ik denk dat ik er echt van ga genieten, het spelen onder Sander (Luiten, red.) en met de andere meiden."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Jul 2020 om 01:55
    Nederland loopt over van de opkomende getalenteerde aanvallers en PSV huurt 'over-the-hill' 29 jarige middelmatig Australische aanvaller Kyah Simon. Arsenal zegt dat het een keeper nodig heeft met grote wedstrijd ervaring die leiding kan even aan het team. Ze laten Sari van Veenendaal, winnaar Gouden Handschoen 2019 World Cup, vertrekken en huren Lydia Williams, een middelmatige Australische keeper.
    Wat is dit voor onzin? Een verdekte collectieve poging om de Matildas op te krikken voor de 2023 World Cup?