Mourmans stopt als profspeelster: ''Het werd me allemaal te veel''

0
Mourmans stopt als profspeelster: ''Het werd me allemaal te veel''

Kim Mourmans heeft het profvoetbal achter zich gelaten. De voormalig speelster van onder meer PSV gaat aan de slag bij Beerse Boys uit haar woonplaats Middelbeers.

"Europees kampioen met Oranje onder negentien, alle wedstrijden in de basis en de beslissende assist geven waaruit Vivianne Miedema in de finale kon scoren. Spelen bij PSV, Ajax en ADO. Met Standard Luik de Bene League gewonnen en mijn debuut in het Nederlands elftal", zo somt Mourmans op bij het Eindhovens Dagblad.

Mourmans besloot haar carrière te beëindigen. "Ik had het ontzettend naar mijn zin in Den Haag. Naast het voetbal werkte ik vier dagen als office-assistent en ook op het veld ging het goed. Alleen werd het me allemaal te veel. Ik merkte dat ik zo ver weg in Den Haag mijn familie in Limburg en mijn vriend miste. Veel erger dan ik had verwacht. Ik wilde in het weekend als het kon naar het zuiden reizen, maar ik wist dat ik dat niet lang zou volhouden."

Het vertrek van Mourmans bij PSV was niet prettig. "Na drie jaar moest ik plots vertrekken. Dat voelde niet netjes. Ik heb een heel mooie tijd bij PSV gehad, maar had het liever anders afgesloten. Dan hou ik nu de eer aan mezelf. Als ADO Den Haag Eindhoven als thuisbasis had, wist ik het wel."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!