Be Quick breekt met trainer na veroordeling voor fraude en oplichting

0
Be Quick breekt met trainer na veroordeling voor fraude en oplichting

Medio april presenteerde Be Quick Fabian V. als nieuwe trainer voor hoofdmacht van de club. Recente ontwikkelingen hebben echter het bestuur doen besluiten om die aanstelling ongedaan te maken, zo liet de club weten.

De Stentor schrijft dat de 47-jarige V. afgelopen week is veroordeeld tot een jarenlange celstraf voor fraude, oplichting en witwassen in Rotterdam. Donderdag werd hij veroordeeld tot een 33 maanden celstraf in een grote fraudezaak rondom containerterminal Rotterdam Shortsea Terminals, zo meldt de krant.

Zelf ontkent V. nog altijd en kondigt hij aan in hoger beroep te gaan. Daarnaast loog hij over zijn carrière. V. beweerde profvoetballer te zijn geweest, maar dat blijkt niet waar te zijn. De voormalig trainer van Be Quick heeft aangegeven dat zelf niet te hebben geclaimd, maar Be Quick-voorzitter Alex van de Vosse laat weten dat de clubs wel op V.'s cv stonden.

"Voor ons is dat niet relevant geweest om hem aan te stellen. Wij hebben gekeken of hij als trainer bij ons paste. Daarom hebben we ook contact gezocht met zijn vorige club SV Saestum en die ervaringen waren goed", aldus Van de Vosse.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!