VIDEO | Vandaag één jaar geleden: OranjeLeeuwinnen in WK-finale

0
VIDEO | Vandaag één jaar geleden: OranjeLeeuwinnen in WK-finale

Het is vandaag precies een jaar geleden dat de OranjeLeeuwinnen in de finale van het WK 2019 stonden. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman schreef daarmee historie, ook al werd de titel niet gepakt.

In de finale van het WK, die in het Parc Olympique Lyonnais in Lyon werd afgewerkt, waren de Verenigde Staten de tegenstander van Oranje. 'Team USA' ging op jacht naar titelprolongatie, waar de Leeuwinnen voor het eerst in de historie de finale bereikten.

Het Nederlands elftal hield lang stand tegen favoriet Amerika, maar in de tweede helft moest Oranje zich echter gewonnen geven. De Verenigde Staten kregen in het tweede bedrijf een penalty, nadat Stefanie van der Gragt met een hooggeheven been een overtreding maakte op Alex Morgan.

Na een VAR-check werd de bal op de stip gelegd en Megan Rapinoe koos de goede hoek. In de 69e minuut werd het 2-0. Rose Lavelle kreeg te veel ruimte, werd niet aangepakt en schoot zo de tweede Amerikaanse treffer binnen. Daardoor ging de wereldtitel naar de Verenigde Staten.

Het WK betekende voor de OranjeLeeuwinnen echter wel een prachtige ervaring én een ticket voor de komende Olympische Spelen in Tokio. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!