Van Dongen in Spanje: ''Dat was pittig, de muren kwamen op me af''

1
Van Dongen in Spanje: ''Dat was pittig, de muren kwamen op me af''

Ruim tweeënhalve maand zat Van Dongen in een complete lockdown in Spanje. Inmiddels heeft de voetbalster een droomtransfer naar Atlético Madrid gemaakt, maar kortgeleden zat ze nog vast in Sevilla. Lange tijd mocht ze in Spanje alleen naar buiten om boodschappen te doen.

Het was geen makkelijke periode, deelt de Oranjeleeuwin met Het Parool. "De muren kwamen op me af. Ik heb alleen mijn eigen huis gezien en de schappen van de Mercadona. Ik werd er apathisch van. Juist omdat ik zo opgesloten zat, kon ik me ook niet tot andere dingen zetten. Ja, ik heb elke dag getraind. Maar studeren? Doe ik normaal graag en ik had natuurlijk genoeg tijd, maar het lukte niet", vertelt ze.

In Nederland mocht ondertussen alweer een stuk meer, dit maakte het extra moeilijk voor de Amsterdammer die al die tijd in Spanje zat. "Hier was echt een complete lockdown, hè. Dan zag ik dat er in Nederland eigenlijk best veel mogelijk was... Dat was pittig. Ik houd van goede gesprekken aan de eettafel bij vrienden. Het kon allemaal niet. Ik werd echt gek", aldus Van Dongen. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 9 Jul 2020 om 02:14
    In een interview met Bureau Sport At Home, Merel van Dongen zei dat ze niet zoveel 'body building' deed, want 'dat bulk zit maar in de weg.' Dat zullen we dan maar doorgeven aan Ronaldo, die een enorm voordeel heeft door zijn optimale fitness bod. Ook zei Van Dongen dat voetbal voornamelijk een sport is van 'rennen'. Dat zullen we doorgeven aan de trainers die de Johan Cruijff doctrine volgen. Die doctrine leert ons 'to let the ball do the running'. Met dit soort van verwarde meningen zal Oranje nooit in staat zijn de Amerikanen te verslaan. De Engeland coaches hebben al een tijd geleden gezegd dat spelers die niet in optimale staat van fitness zijn, niet meer voor de Engeland Lionesses geselecteerd worden. Dit heeft alles van doen met het Engelse doel om de Amerikanen klop ter geven. Waar is Oranje in deze 'wapen wedloop'? het is duidelijk for de oplettende toeschouwer dat sommige Oranje spelers in hun comfortabele zone zitten, die alleen het reguliere trainings werk doen en niets meer. Kan Wiegman dit soort dingen binnen het Oranje team aankaarten en promoten zonder de egos te beledigen?