Van Dongen naar Atlético: ''Ik verlaat Betis en dat doet pijn''

0
Van Dongen naar Atlético: ''Ik verlaat Betis en dat doet pijn''

Volgend seizoen speelt Van Dongen bij Spaanse topclub Atlético Madrid. Na twee seizoenen voor Real Betis te hebben gespeeld, is de OranjeLeeuwin klaar voor haar volgende stap. Atlético stond het afgelopen seizoen tweede in de Primera División Femenina; Real Betis stond twaalfde. 

Volgend jaar wil de Amsterdamse verdedigster de Champions League winnen. "Ik wist dat er een punt in mijn loopbaan zou komen dat ik deze stap kon maken. Champions League spelen en die volgend jaar proberen te winnen. De timing is perfect voor mij. Ik verlaat Betis en dat doet pijn. Ik heb me daar heerlijk gevoeld. Maar professioneel gezien moet ik dit zeker doen", vertelt de 27-jarige voetbalster aan Het Parool

Ook haar vriendin Ana Romero speelde de afgelopen twee seizoenen voor Real Betis. Romero gaat mee naar Madrid, maar niet naar Atlético. "Ana gaat met mij mee naar Madrid. Nu heeft ze het druk met de samenstelling van de selectie, maar na deze drukke maand komt ze naar Madrid. Op afstand werken gaat ook goed, zo hebben we in deze coronaperiode gezien. Daar hebben ze in Spanje een mooi woord voor: teletrabajo", aldus Van Dongen.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!