''Tactisch is Miedema sterker dan veel mannen in het betaald voetbal''

1
''Tactisch is Miedema sterker dan veel mannen in het betaald voetbal''

Vivianne Miedema was vorig seizoen geweldig op dreef bij Arsenal. In 22 wedstrijden kwam de spits tot 29 doelpunten. Lars Miedema denkt dat de Arsenal-spits beter is dan sommige mannen op het gebied van tactisch vermogen.

"Jaloers ben ik zeker niet. Allebei zijn we spits en vergelijkbare types, denk ik. Ik heb dus weinig op haar spel aan te merken, haha", zegt Lars, die sinds vorig seizoen actief is bij FC Den Bosch, in gesprek met De Telegraaf.

"Meevoetballend is ze goed en tactisch is ze sterker dan heel veel mannen in het betaald voetbal, vind ik. Bij hen denk ik wel eens: snap je het wel? Bij Viev heb ik dat nooit.. De laatste tijd hebben we vanwege het coronavirus ook veel andere dingen gedaan, zoals tennis, padel en fietsen. Maar uiteindelijk komen we altijd weer terug bij het voetbal."

Ook haar trainer bij de Nederlandse Leeuwinnen is trots op de pas 23-jarige Miedema. "Vivianne is nog jong, dat wordt wel eens vergeten. Ze kan met links, rechts en haar hoofd scoren. Haar spel is op alle fronten ontwikkeld. Bovendien heeft ze een goed spelinzicht. Soms zakt ze uit de spits en kan ze geweldige steekpasses geven", aldus Sarina Wiegman.

 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Jul 2020 om 15:35
    "Ze kan met het hoofd scoren." Dit hosannah artikel toont een schokkend gebrek aan realiteitszin. Miedema is in haar comfortabele zone. Dat betekent dat ze niet door ontwikkelt. Haar kopsterkte stagneert. Ze kan niet hoog springen door een gebrek aan fitness. Te lui om het harde werk in de gym te doen. Wanneer ze strak gedekt wordt begint ze te klagen en te zeuren tegen de scheids en haar teamgenoten, in plaats van haar techniek te gebruiken om van die verdedigers weg te komen. In de WK halve finale en finale was ze niet beslissend, en kwam niet tot scoren. Vele fans willen meer realistische analyse in plaats van dit soort van nietszeggende marketing...