Vroeg einde aan carrière Schelts: ''Ik voetbalde alleen nog op pijnstillers''

1
Vroeg einde aan carrière Schelts: ''Ik voetbalde alleen nog op pijnstillers''

Tijdens het Amsterdams Straatvoetbal Kampioenschap van 2009 liet Cherise Schelts zich als tien-jarige zien en overtuigde ze iedereen dat zij een grote ster kon worden. Nu heeft de speelster van VV Alkmaar noodgedwongen een punt achter haar carrière moeten zetten door chronische groeipijn in en overbelasting van haar knieën. 

"Ik wilde heel graag profvoetballer worden. Maar dat boek heb ik moeten sluiten", vertelt Schelts teleurgesteld aan de Telegraaf. "Ik voetbalde alleen nog op pijnstillers. Dat brengt je wel aan het twijfelen. Ik moet mijn hele leven nog met dit stel benen."

"Ik was dichtbij. Met het Nederlands elftal (O19, red.) heb ik interlands gespeeld in Portugal en Spanje, maar heb er helaas nooit van kunnen genieten. Mijn knieblessure kwam telkens terug. De ene dag speelde ik een fantastische wedstrijd, een dag later werden mijn knieën super dik en kon ik een paar dagen niet lopen. Zo erg was het", geeft ze aan. "Mijn knieën zaten helemaal vast. Het was verschrikkelijk. Ik had het echt bijna gemaakt, maar door de blessure blijft het bij dromen. Mentaal vind ik dat best wel zwaar."

Schelts werd nog geholpen door de KNVB. "Daar lopen echt hele goede fysio's die ook bij het grote Oranje werken", geeft ze aan. Maar de hulp mocht niet baten. "Elke fysio zei precies hetzelfde. Ik hoorde telkens dat ik beter kon stoppen, maar dat wilde ik natuurlijk niet! Ik was zo ver gekomen. Ik scoorde doelpunten in de Eredivisie, werd gevraagd voor Oranje en het ging me voor de wind. Dan wil je gewoon niet stoppen, omdat je zo dichtbij bent."

"Meerdere keren heb ik om een operatie gevraagd, maar dat was niet mogelijk. Toen heb ik zelfs dry needling geprobeerd, waarbij ze met naalden in je knie gaan en je stroomschokken geven", gaar ze verder. "Dat werkte ook niet. Als ik de dag daarna voetbalde, kon ik weer helemaal niks."

"Ik heb toen een hele lange tijd echt weinig gedaan. Toen ik na een paar maanden weer op het veld kwam, ging het snel mis. De vierde dag kwamen de klachten al terug", herinnert Schelts zich. "Toen realiseerde ik mij dat het geen zin had om nog door te gaan. Dat deed zeker pijn. Ik voel mij echt een pechvogel."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Jul 2020 om 15:47
    Ik hoop dat Cherise Schelts haar trainers diploma haalt of een vrouwen voetbal manager of voetbal mentor wordt. Dat kan compenseren voor het gevoel van verlies vanwege het moeten opgeven van haar voetbaldroom. Ook zou haar ervaring worden behouden, en gebruikt voor het ontwikkelen van de volgende generatie voetbalsters...