''Toen ze contact met me opnamen, was het geen moeilijke beslissing''

0
''Toen ze contact met me opnamen, was het geen moeilijke beslissing''

Het is de droom van iedereen voetbalfan om te mogen spelen voor de club waar jij fan van bent. Die droom komt echter voor weinigen uit. Jackie Groenen, vroeger fan van Manchester United, heeft het geluk gehad dat die droom uit is gekomen.

"Ik ben opgegroeid als fan van Manchester United. Mijn moeder werkte veel in het buitenland. Toen we klein waren, was er een regel dat als ze naar het buitenland ging, ze altijd een voetbalshirt mee moest nemen", begint Groenen haar uitleg aan de FIFA. "Ik heb ongeveer vijftig shirts van verschillende clubs in kleine kindermaten! Manchester United was de eerste, dus die bleef hangen. Ik hield van het shirt. Ik droeg hem de hele dag."

"Het was een droom", geeft de international aan over tekenen bij de Engelse club. "Ik begon ze te volgen toen ze begonnen in 2018, maar ik stond onder contract bij Frankfurt en kon niet echt vertrekken. Toen ze contact met me opnamen, was het geen moeilijke beslissing om te gaan."

Inmiddels zit haar eerste jaar bij de club erop. "Ik heb zoveel coole mensen ontmoet in de club en zoveel coole dingen gedaan in de stad. Wat voetbal betreft, was de beste ervaring de eerste keer dat we Manchester City versloegen. Het is duidelijk een grote wedstrijd, dus dat was erg leuk", blikt ze terug.

"We zijn kritisch bij Manchester United, maar we zijn blij dat we vierde zijn geworden in ons eerste seizoen (in de Women's Super League, red.)", vertelt Groenen. "We zijn op de goede weg, maar ik denk dat als we de stomme punten niet weggeven, we het volgend jaar nog beter kunnen doen. Het is ons doel om snel bovenaan te staan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!