Amerika favoriet voor Olympisch goud? ''We kunnen ze evenaren''

1
Amerika favoriet voor Olympisch goud? ''We kunnen ze evenaren''

Door de finaleplek van Nederland vorig jaar op het WK, zijn de OranjeLeeuwinnen gegarandeerd van een plek op de Olympische Spelen van Tokyo. 

"Ik ben zeer enthousiast. Ik heb me zo vaak voorgesteld om aan de Olympische Spelen deel te nemen, maar dat was in judo", geeft Groenen aan op de website van FIFA. "We hadden een plan. We waren op weg naar de Olympische Spelen in Rio. Ik zou een goede leeftijd hebben gehad om mee te doen aan judo op die Olympische Spelen. Het wordt echt bijzonder om nu met een andere sport naar de Olympische Spelen te gaan."

Na het winnen van het EK en de tweede plek op het WK ligt de lat hoog in Tokyo. "We zijn nogal een nuchter land. Elke keer dat we een toernooi ingaan, willen we ons best doen en zien waar het eindigt. Maar ik denk dat we na de laatste twee toernooien - het winnen van de EURO en de tweede plaats op het WK - een medaille willen", aldus de international. "We zijn altijd competitief geweest, maar ik denk dat als je eenmaal een toernooi hebt gewonnen, je meer wilt. We willen naar de Olympische Spelen om te laten zien dat we goed kunnen voetballen, maar we willen ook winnen."

De favoriet voor Olympisch goud is de Verenigde Staten, het team dat Nederland versloeg in de WK-finale. "Ik heb ze vaak zien spelen en ze hebben een geweldige ploeg. Maar we zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid en ik denk echt dat we ze kunnen evenaren", vertelt de middenveldster vol vertrouwen. "Ik denk dat de kracht van ons team is dat we zoveel spelers hebben die verschillend zijn van elkaar, die verschillende stijlen hebben, die elkaar aanvullen. Ik denk dat ons team erg sterk is."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Jul 2020 om 15:12
    Mijn inziens is er nooit een degelijke evaluatie en technische analyse geweest van die finale wedstrijd en wat Oranje zou moeten doen om in de toekomst de Amerikanen te verslaan. Dat is voor een groot deel de schuld van de media. Journalisten die jolige nietszeggende Oranje podcasts hebben gemaakt maar niet de harde vragen wilde stellen. En Wiegman die er al helemaal niets over wilde zeggen dan alleen maar brede algemene dooddoeners. Oranje was totaal uit vorm, en toonde o.a. een gebrek aan technische vaardigheid en atletisch vermogen. Allemaal zaken waarover, voor de een of andere reden, niet gepraat kan worden. Zonder kritische discussie geen vooruitgang...