Groenen blikt terug: ''De impact van het toernooi hield ons tegen''

1
Groenen blikt terug: ''De impact van het toernooi hield ons tegen''

Na het winnen van het EK in eigen land werd er veel van de OranjeLeeuwinnen verwacht in Frankrijk op het WK. Helaas kon dit toernooi niet winnend afgesloten worden. In de finale was de Verenigde Staten te sterk.

"Het was een heel moeilijke wedstrijd voor ons. Ik denk dat toen ze de 1-0 scoorde, het ons een beetje brak", blikt Groenen terug met de FIFA. "Het hele toernooi kostte ons allemaal veel energie - we moesten diep graven en veel wedstrijden in de laatste minuten winnen, we hadden verlenging tegen Zweden gehad, we hadden nog een dag minder om te herstellen. Toen ze scoorden, was het alsof iedereen kramp kreeg. Normaal zouden we zeggen: 'Ze hebben er één, we scoren er twee', maar ik denk dat de impact van het toernooi ons tegenhield."

Ondanks de tweede plek kijkt de middenveldster met een goed gevoel terug naar het WK. "Het toernooi was waanzinnig. De sfeer was ongelooflijk. Vooral voor Nederland", aldus Groenen. "Veel van de games die we speelden, vooral in het begin, hadden zoveel fans. Nederlanders hoefden maar drie of vier uur te rijden om de wedstrijden te zien. En onze fans zijn zo gepassioneerd. Het voelde alsof het weer een thuistoernooi was. De wedstrijden werden groter, de stadions werden groter, de sfeer was heel bijzonder. Ik zal het nooit vergeten."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Jul 2020 om 15:24
    Een compleet uit vorm elftal, een gebrek aan technische vaardigheid, zoals het heel simpel strak en accuraat spelen van een pass die aankomt, en een gebrek aan fitness, waardoor een gebrek aan kopkracht, acceleratie en wendbaarheid. Jackie gaf zelf al aan dat ze nog steeds moeite had met het schieten op doel (jaja...). Merel van Dongen was heel goed in het afnemen van de bal, maar kon, door gebrek aan techniek en overzicht, geen goede passende follow-up pass geven. Anouk Dekker achterin was heel kwetsbaar met soms knullig balverlies en halfhartig verdedigen wegens een totaal gebrek aan techniek. Het was aan Van de Gragt om de boel staande te houden. Men kan zo nog even doorgaan. Het is een wonder dat dit team de finale haalde. Eenmaal daar, was het niets anders dan een figurant en kanonnenvoer. Vraag is nu; wat gaat Wiegman hier aan doen?