Groenen over WK-doelpunt: ''Ik hoopte dat niemand anders zou scoren''

0
Groenen over WK-doelpunt: ''Ik hoopte dat niemand anders zou scoren''

Iets meer dan een half jaar geleden stonden de OranjeLeeuwinen in de halve finale van het WK tegen Zweden. Doordat het na negentig minuten nog 0-0 stond, moest de verlenging bepalen wie er naar de finale ging.

De verlenging werd voorafgegaan aan een speech van Sarina Wiegman. "Ze vertelde ons dat we kalm moesten blijven omdat we op dat moment het spel controleerden", blikt Jackie Groenen terug in gesprek met de FIFA. "In de eerste helft hadden we wat moeite, Zweden had de overhand, maar in de tweede helft deden we dat."

"Voordat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal gaf, voelde het alsof er op elk moment een doelpunt kon komen. Het voelde alsof we meer energie en kracht hadden om in de extra tijd door te trekken", vertelt de middenveldster. "Ze zei dat we moesten ontspannen, moesten blijven doen wat we deden en dat het doelpunt dan vanzelf zou komen."

Dat doelpunt kwam inderdaad, en van de voet van Groenen zelf. "Ik dacht er niet echt over na om op doel te schieten. Het was gewoon iets dat gebeurde", weet ze nog. "Het grappige was dat ik, zodra ik hem raakte, wist dat die zou zitten. Ik kan me niet herinneren dat ik hem in het net zag rollen, maar ik wist gewoon dat hij zou zitten."

"Schieten vanaf lange afstand is niet echt mijn spel. Ik scoor niet veel doelpunten. Mijn rol is heel anders in het nationale team. Maar het was iets waar ik voor het WK aan werkte en het was een goed moment om het voor elkaar te krijgen!", geeft Groenen aan. "Het was heel bijzonder voor mij en mijn gezin. Zo'n stadion, zo'n sfeer. Dit is echt egoïstisch, maar ik hoopte eigenlijk dat niemand anders zou scoren! Nederland heeft zoveel matchwinnende spelers. Ik ben niet gewend om te scoren, dus ik hoopte dat het 1-0 zou blijven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!