Koster in commissie Mijnals: ''Kansen bevorderen in de voetbalwereld''

0
Koster in commissie Mijnals: ''Kansen bevorderen in de voetbalwereld''

Deze week is de commissie Mijnals in het leven geroepen. Deze commissie is opgezet om de KNVB en de Rijksoverheid in kennis en zo nodig daad te helpen in het realiseren van haar ambities waar het gaat om racisme, discriminatie en inclusiviteit in het voetbal.

Tijdens een eerste bijeenkomst op de KNVB Campus in Zeist is de samenstelling van de commissie Mijnals bekrachtigd. In de commissie neemt onder meer Daphne Koster plaats. Zij krijgt gezelschap van Humberto Tan, Ruud Gullit, Jacinta Lieuwes, Ahmed Marcouch, Marjan Olfers, Robert Geerlings en Jeroen Visscher.

"Het belangrijkste is voor mij om over de hele breedte, dus voor iedereen, kansen te bevorderen in de voetbalwereld", zegt Koster op de website van Ajax, waar ze manager vrouwenvoetbal is."Ik heb zelf in het voetbal ondervonden dat er wat dat betreft echt mogelijkheden liggen, die nu nog niet altijd gezien worden."

"Uiteindelijk zal het van toegevoegde waarde zijn als het voetbal en de bond een goede afspiegeling van de maatschappij zijn", vervolgt de oud-international, die blij is met haar plaats in de commissie. De commissie Mijnals zat onlangs voor het eerst om de tafel. "Wat ik meteen al merkte is dat er een enorme bereidheid is om naar elkaar te luisteren en de hele situatie te overzien."

"Dat er bijvoorbeeld ook diversiteit zit in de ballenjongens en ballenmeisjes, dat zijn van die zaken waar mensen meestal niet aan denken. Als je met elkaar samen zit kun je ideeën echt kracht bij zetten", besluit Koster.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!