PSV heeft selectie rond met komst 29-jarige Australisch international

0
PSV heeft selectie rond met komst 29-jarige Australisch international

De selectie van PSV voor komend seizoen is rond. De Eindhovense club heeft zich versterkt met de 29-jarige Australische Kyah Simon.

De ervaren topspeelster heeft voor een seizoen getekend bij PSV. De 92-voudig international komt over uit haar vaderland. Simon, aanvalster van beroep, begon haar carrière bij Central Coast Mariners en speelde verder voor onder andere Sydney FC, Boston Breakers (VS), Western Sydney Wanderers en Houston Dash.

De afgelopen drie W-League-seizoenen – de Australische profcompetitie – kwam ze uit voor Melbourne City. Die ploeg werd afgelopen seizoen ook kampioen van de W-League. Simon is niet de enige Australisch international die PSV komend seizoen in de selectie heeft. Eerder werd al de 23-jarige Amy Harrison aangetrokken, die elf keer uitkwam voor de nationale ploeg.

"Ik ben hier om prijzen te winnen", is de spits duidelijk op de website van haar nieuwe club. "Ik ben enthousiast om onderdeel van PSV te zijn. De atmosfeer, de faciliteiten en de club spreken enorm tot de verbeelding. Ik stond al een tijdje open voor een nieuwe uitdaging. Europa, Nederland in het bijzonder, ademt voetbal. PSV is een club met een roemruchte historie. Naar dat alles was ik op zoek", aldus Simon.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!