Koster krijgt rol in commissie die zich richt op racisme en discriminatie

0
Koster krijgt rol in commissie die zich richt op racisme en discriminatie

Deze week is de commissie Mijnals in het leven geroepen. Deze commissie is opgezet om de KNVB en de Rijksoverheid in kennis en zo nodig daad te helpen in het realiseren van haar ambities waar het gaat om racisme, discriminatie en inclusiviteit in het voetbal.

Tijdens een eerste bijeenkomst op de KNVB Campus in Zeist is de samenstelling van de commissie Mijnals bekrachtigd. In de commissie neemt onder meer Daphne Koster plaats. Zij krijgt gezelschap van Humberto Tan, Ruud Gullit, Jacinta Lieuwes, Ahmed Marcouch, Marjan Olfers, Robert Geerlings en Jeroen Visscher.

De commissie Mijnals zal gevraagd en ongevraagd de KNVB en Rijksoverheid adviseren, komt tenminste vier keer per jaar samen, heeft frequent overleg met de programmamanager van Ons voetbal is van iedereen, Houssin Bezzai, en tevens met de directie van de KNVB.

Ook zal de commissie Mijnals in contact staan met het ‘Voetbal Voor Iedereen’-netwerk van de KNVB, dat vorig jaar van start ging en bestaat uit uiteenlopende maatschappelijke organisaties.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!