''Speelster in de Eredivisie mag toch wel 1500 euro verdienen?''

0
''Speelster in de Eredivisie mag toch wel 1500 euro verdienen?''

Maud Roetgering heeft na dertien jaar besloten om een punt te zetten achter haar loopbaan. De verdedigster, die zes landstitels (!) en de beker wist te winnen met FC Twente Vrouwen, baalt dat de speelsters nog altijd 'voor een habbekrats' voetballen. 

"De spelers van Excelsior’31 (derde divisie. red.) verdienen meer”, verklapt ze tegenover Tubantia. "Wij hoeven echt niet de hoofdprijs, maar een speelster in de eredivisie mag toch wel 1500 euro verdienen, zodat we ons appartementje kunnen betalen en een keer op een terrasje kunnen zitten?"

"Wij staan zes keer in de week op het veld, net zo vaak als de mannen, maar het verschil is immens", constateert Roetgering. "Het is nog niet eens zo lang geleden dat Ellen Jansen en ik met de trein naar Hengelo gingen en dan moesten lopen naar het trainingscomplex", blikt ze terug. 

"Aan de andere kant hebben al die opofferingen ons mentaal wel veel gebracht", beseft Roetgering. "De mannen worden toch meer gepamperd. Die hebben een goed salaris, krijgen meteen een auto, die trainen en gaan dan naar huis om, heel gechargeerd, de rest van de dag op de Playstation te spelen.”
 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!