Club Brugge strikt Nederlandse: ‘’Zij geven mij de kans om te ontwikkelen’’

0
Club Brugge strikt Nederlandse: ‘’Zij geven mij de kans om te ontwikkelen’’

De jeugdopleiding van Club Brugge heeft vanaf komend seizoen de beschikking over Jade Heida. De jongeling heeft een contract getekend bij de Belgische club en is daar maar wat blij mee.

"Ik kies voor Club Brugge omdat zij me de kans geven om in een professionele omgeving te ontwikkelen. Ze investeren veel in het vrouwenvoetbal én geven de jeugd een kans", vertelt Heida in gesprek met vrouwenvoetbalnieuws.nl. Het jonge talent komt over van KAA Gent en wilde graag in België actief blijven: "Ik woon dicht bij de Belgische grens en in de buurt zijn er geen clubs die mij deze kans kunnen bieden."

Club Brugge heeft eerder al aangegeven veel te willen investeren en zich te willen focussen op de jeugdopleiding. Dat merkt Heida. "Aan heel veel dingen. De faciliteiten, de persoonlijke aandacht die je krijgt als speelster, begeleiding. Ook naast het voetbal is er aandacht voor bijvoorbeeld school en hoe je je voelt."

"Ik hoop mezelf dit jaar veel te gaan ontwikkelen door veel te gaan spelen en het maximale eruit te halen op trainingen. Naast het veld trainen we ook binnen en door preventie, onder andere veel krachttraining, hoop ik geen blessures te krijgen. Het zal nog een beetje aanpassen zijn, maar de taal en cultuur liggen mij wel", besluit Heida.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!