Miedema over beëindigen competitie: ''Dat is een gemiste kans geweest''

0
Miedema over beëindigen competitie: ''Dat is een gemiste kans geweest''

In mei maakte de FA bekend in overleg met de clubs te hebben besloten het seizoen 2019/'20 van de Women’s Super League te beëindigen. Chelsea werd kampioen en mocht samen met Manchester City naar de Champions League. Vivianne Miedema, spits bij Arsenal, denkt niet dat dit de beste beslissing is geweest.

Vrijdag was de 23-jarige OranjeLeeuwin te gast bij Op1. "Ik heb sinds begin maart eigenlijk niet meer getraind. Ik heb wel thuis getraind, heel veel hardgelopen, krachttraining gedaan, getennist en padel gespeeld. Voetballen iets minder inderdaad", vertelt Miedema.

Terwijl de mannen in Engeland wel het seizoen afmaken, is het seizoen van de vrouwen dus beëindigd. Miedema ziet dit als een gemiste kans. "Vooral met de hoeveelheid geld die er omgaat in de Premier League was het heel mooi geweest als ze het mannen- en vrouwenvoetbal samen hadden getrokken en dat ze de vrouwencompetitie ook hadden kunnen financieren. Dat is volgens mij gewoon een gemiste kans geweest."

In Duitsland is de competitie voor de vrouwen wel doorgespeeld, toch is de topscorer tevreden bij Arsenal. "Bij Bayern München mochten we niet in het complex van de mannen trainen wat bij Arsenal wel het geval is. We zijn echt volledig bij de mannen getrokken. Je merkt dat ze echt willen ontwikkelen en dat ze er veel geld in stoppen. Ook in Engeland. Maar niet met de competitie nu, en dat is wel jammer", deelt de voetbalster. 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!