Roetgering zet punt achter carrière: ''Aan succes raak je niet gewend''

0
Roetgering zet punt achter carrière: ''Aan succes raak je niet gewend''

Maud Roetgering heeft een punt achter haar carrière gezet. De 27-jarige verdedigster speelde dertien jaar bij FC Twente, waar ze vele successen kende. Ze werd zes keer landskampioen met de Enschedese club, won de KNVB Beker en speelde zes keer in de UEFA Women's Champions League.

Op de website van de Tukkers blikt Roetgering terug op haar rijke carrière. "Mijn eerste moment bij FC Twente weet ik nog heel goed, ik was veertien jaar. In 2007 was er een talentendag op het Trainingscentrum."

De verdedigster was ontzettend zenuwachtig, zo weet ze nog. "Ik ben begonnen bij de Onder 17 selectie en heb zo alles vanaf de start mee mogen maken. Ik ben heel blij dat ik daar al die jaren onderdeel van ben geweest", vervolgt Roetgering. Spelen in de Champions League blijft een van haar hoogtepunten. "Net als mijn doelpunt tegen Bayern München, tegen alle verwachtingen in schakelden we hen uit. Die goal was een persoonlijk hoogtepunt. Het kampioen in 2011 was speciaal, het was de eerste landstitel."

De voormalig aanvoerster van de Tukkers noemt ook de landstitel van 2019 bijzonder. "We hadden een compleet nieuwe selectie met veel talent en bijzondere speelsters qua karakter, het was niet de beste selectie maar de klik was er en het lukte gewoon. Iedereen keek naar PSV en Ajax, maar wij gingen er met de schaal vandoor. Eigenlijk is elke prijs bijzonder en heeft elk seizoen een eigen verhaal. Aan succes raak je niet gewend", besluit Roetgering.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!