Bondscoach Wiegman verrast VV Lemmer met 3-jarig ING sponsorcontract

0
Bondscoach Wiegman verrast VV Lemmer met 3-jarig ING sponsorcontract

VV Lemmer is dinsdagavond 23 juni verrast door Sarina Wiegman tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat de voetbalclub een 3-jarig sponsorcontract krijgt van ING.

Dit houdt in dat VV Lemmer jaarlijks €3000,- kan besteden aan de groei en versterking van meiden- en vrouwenvoetbal binnen de club.

VV Lemmer krijgt dit contract, omdat zij net als bijna 200 clubs dit voorjaar een plan heeft ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging. Op basis van dit voorstel is VV Lemmer door de jury geselecteerd als één van de 60 clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen. 

In gesprek met bondscoach Sarina Wiegman
De voetbalclub ontving een uitnodiging van ING om dinsdag 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst waarin ‘goed nieuws’ aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Sarina Wiegman aan VV Lemmer en 59 andere clubs dat ze een sponsorcontract krijgen. Voorzitter VV Lemmer, Andries Bootsma: “Een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van VV Lemmer is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan wij een programma inrichten om meer meiden en vrouwen enthousiast te maken om te komen voetballen bij onze mooie club. We willen ook meer vrouwen opleiden als trainer, scheidsrechter of coördinator. Dat stimuleert de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal”.

De bondscoach bedankte dinsdag de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. Sarina Wiegman: “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken”.

KNVB en ING zetten zich samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen
Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. VV Lemmer is één van de clubs die met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen”.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!