BREAKING | Australië en Nieuw-Zeeland organiseren WK van 2023

0
BREAKING | Australië en Nieuw-Zeeland organiseren WK van 2023

Australië en Nieuw-Zeeland organiseren in 2023 het WK. Dat heeft de FIFA zojuist bekendgemaakt na een meeting en stemronde.

Uiteindelijk waren er nog twee landen in de strijd om de organisatie van het WK in 2023: de combinatie Australië/Nieuw-Zeeland en Colombia. Eerstgenoemde heeft dus uiteindelijk de race gewonnen. De combinatie Australië/Nieuw-Zeeland scoorde op veel punten in het evaluatierapport beter dan Colombia: 4.1 ten opzichte van 2.8.

Vanmiddag werd er gestemd en ook daar kreeg Australië/Nieuw-Zeeland uiteindelijk de voorkeur. Het betekent dat er voor het eerst een FIFA-toernooi wordt georganiseerd door twee landen die niet tot dezelfde federatie behoren: Australië behoort tot de Aziatische voetbalbond, terwijl Nieuw-Zeeland actief is in Oceanië.

Eerder waren ook onder meer Brazilië en Japan in de race voor de organisatie van het toernooi, maar zij trokken zich terug vanwege economische redenen. Het WK van 2023 zal sowieso historisch zijn: het deelnemersveld wordt uitgebreid naar 32 teams.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!