Bondscoach Wiegman komt met belangrijke oproep: ''Roer moet om''

0
Bondscoach Wiegman komt met belangrijke oproep: ''Roer moet om''

Bondscoach Sarina Wiegman heeft samen met andere prominenten uit de sportwereld, waaronder Guus Hiddink, Epke Zonderland en Louis van Gaal, een oproep gedaan aan de Nederlandse regering.

De zeven sporticonen roepen de regering en 'de Nederlander' op om werk te maken van een vitale samenleving, met daarin een cruciale rol voor sport en bewegen. "Wij zijn ervan overtuigd dat sport en bewegen een cruciale rol speelt bij het creëren van een gezonde toekomst voor ons land", schrijven ze onder meer.

"Het coronavirus laat zien hoe groot het belang is van een weerbaar en vitaal Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat sport en bewegen een cruciale rol speelt bij het creëren van een gezonde toekomst voor ons land. Sport en bewegen stimuleert de vitaliteit, weerbaarheid en de ontwikkeling van mensen", valt er te lezen in de oproep.

"Om de kracht van sport voor iedereen volledig te kunnen benutten, moet het roer om. Wij doen bij deze een beroep op heel Nederland om de krachten te bundelen en samen een stip op de horizon te zetten. Sport en bewegen moet een bijzondere plek krijgen in ons dagelijks leven. Op school, op het werk, thuis, op de vereniging of in de sportschool, maar ook in het ziekenhuis of de zorginstelling. Overal. Zo werken we aan voorkomen in plaats van genezen."

Daarbij doen Wiegman en de andere een beroep op de Nederlandse regering: "Een betrokken en faciliterende overheid is essentieel en een voorwaarde voor succes. Laten we samen, regering en alle Nederlanders, deze handschoen oppakken. Kunnen we met elkaar aan de slag?"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!