Arsenal krijgt flinke boete vanwege incident met jeugdtrainer

0
Arsenal krijgt flinke boete vanwege incident met jeugdtrainer

De vrouwentak van Arsenal heeft een boete gekregen vanwege een incident dat in strijd is met de FA-regels inzake discriminatie. Dat heeft de Engelse voetbalbond bekendgemaakt.

Het gaat om een bedrag van £50.000. Daarnaast moet de club personeelsleden naar een onderwijsprogramma sturen. Arsenal besloot in 2014 een autistische jeugdtrainer te ontslaan en dit is volgens de FA in strijd met de regels inzake discriminatie. 

Arsenal ontkent dat het ontslag van O15-trainer Robin Carpenter iets te maken had met zijn autisme, maar een onafhankelijke commissie concludeerde dat de club hem "minder gunstig behandelde dan zij een werknemer zonder handicap zouden hebben behandeld."

Arsenal heeft in een verklaring aangegeven 'zeer teleurgesteld' te zijn over de beslissing. "We zijn erg teleurgesteld, omdat we oprecht geloven dt er in dit geval geen sprake van discriminatie was. We accepteren de uitkomst wel en zullen onze missie om Arsenal een gastvrije en inclusieve organisatie voor iedereen te maken, voortzetten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!