Nog onduidelijkheid voor Leeuwinnen: ''Is allemaal afwachten''

0
Nog onduidelijkheid voor Leeuwinnen: ''Is allemaal afwachten''

De Duitse Bundesliga is sinds gisteren weer hervat. Na een maandenlange stop vanwege het coronavirus, rolde de bal vrijdag weer voor het eerst. Vandaag staat Lineth Beerensteyn met 'haar' Bayern München weer op het veld.

Wanneer ze weer op het veld staat met de OranjeLeeuwinnen is echter nog maar de vraag. "Ik weet nog niet wanneer we weer met Oranje samenkomen, daar is nog geen duidelijkheid over. Dat weten we helemaal nog niet", vertelt Beerensteyn in de uitzending van Langs de Lijn en Omstreken.

"Dat is nog allemaal afwachten. In Nederland zijn natuurlijk ook hele strenge regels. Het is nog maar de vraag wanneer we daadwerkelijk weer een activiteit hebben", aldus de aanvalster. De UEFA maakte deze week wel bekend de EK-kwalificatiewedstrijden opnieuw te hebben ingepland.

Mits de coronacrisis het toelaat, speelt het team van bondscoach Sarina Wiegman op 18 september in en tegen Rusland. Dat duel stond al voor die datum gepland. In april zouden de OranjeLeeuwinnen het opnemen tegen Kosovo en Estland.

Die wedstrijden werden uitgesteld vanwege het coronavirus. De thuiswedstrijd tegen Estland staat nu voor 23 oktober op de planning. Vier dagen later gaan de Leeuwinnen op bezoek bij Kosovo. De EK-kwalificatie wordt op 1 december afgesloten met een thuisduel met Kosovo.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!