Wiegman reageert geschokt op overlijden Migchelsen: ''Stil van''

0
Wiegman reageert geschokt op overlijden Migchelsen: ''Stil van''

Oud-international Liesbeth Migchelsen is dinsdag overleden, zo maakte Canberra United, een van de clubs waar ze als trainer werkzaam was, bekend.

De 49-jarige Migchelsen overleed na een kort ziekbed; de 95-voudig international vocht tegen kanker. De in Harderwijk geboren ex-international kwam als speelster onder meer uit voor VVOG, Puck Deventer, SV Saestum, FFC Heike Rheine, AZ. Bij laatstgenoemde club droeg Migchelsen de aanvoerdersband. 

Na haar actieve carrière werkte Migchelsen als KNVB-trainer van het HvA Talententeam. Verder was ze hoofdtrainer van Canberra United, assistent-trainer van Vera Pauw bij het Zuid-Afrikaanse nationale elftal en assistent-trainer bij China Onder 20 jaar.

Bondscoach Sarina Wiegman voetbalde jarenlang met Migchelsen. "Wat een ongelofelijk heftig bericht. Ben er stil van. We zijn generatiegenoten en hebben jaren met elkaar gevoetbald in Oranje", reageert ze op de website van OnsOranje.

"Zij was letterlijk en figuurlijk onze ‘rots in de branding’: een grote, sterke en fitte vrouw. Daarna kruisten de paden nog af en toe op en rond de velden. Onvoorstelbaar en verdrietig dat ze zo jong is overleden. Ik wil haar familie en vrienden vanaf deze plaats heel veel sterkte toewensen om dit verlies te kunnen dragen", aldus Wiegman.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!