OranjeLeeuwinnen reageren op overlijden oud-international Migchelsen

0
OranjeLeeuwinnen reageren op overlijden oud-international Migchelsen

Oud-international Liesbeth Migchelsen is dinsdag overleden, zo maakte Canberra United, een van de clubs waar ze als trainer werkzaam was, bekend.

De 49-jarige Migchelsen overleed na een kort ziekbed; de 95-voudig international vocht tegen kanker. De in Harderwijk geboren ex-international kwam als speelster onder meer uit voor VVOG, Puck Deventer, SV Saestum, FFC Heike Rheine, AZ. Bij laatstgenoemde club droeg Migchelsen de aanvoerdersband. 

Na haar actieve carrière werkte Migchelsen als KNVB-trainer van het HvA Talententeam. Zij vervolgde haar loopbaan in het buitenland, eerst als hoofdtrainer van Canberra United waarmee ze kampioen werd in Australië, vervolgens als assistent-trainer van Vera Pauw bij het Zuid-Afrikaanse nationale elftal, waarna zij assistent-trainer werd bij China Onder 20 jaar. Sinds 2011 was Migchelsen ook actief als docent voor de KNVB en UEFA.

Verschillende OranjeLeeuwinnen hebben via sociale media gereageerd op het overlijden van Migchelsen. Zo delen Desiree van Lunteren en Loes Geurts een hartje. "Rust zacht lieve Lies! Je was een voorbeeld voor me!", schrijft Sherida Spitse. Merel van Dongen noemt het overlijden van de oud-international 'vreselijk verdrietig'. "Geweldig om haar als coach gehad te hebben, ze was een echte leader by example. Rust zacht in de voetbalhemel."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!