SC Heerenveen houdt goalgetter uit handen van buitenlandse club

1
SC Heerenveen houdt goalgetter uit handen van buitenlandse club

SC Heerenveen houdt Tiny Hoekstra binnenboord. De 23-jarige aanvalster heeft haar contract bij de Friese club verlengd. Ook Wiëlle Douma tekende bij.

Hoekstra speelt al jaren voor SC Heerenveen en bewees daarin vaak haar waarde met haar doelpunten. De aanvalster kroonde zich afgelopen seizoen tot topscorer van de Eredivisie met 27 treffers.

Na dat seizoen was er interesse van onder meer buitenlandse clubs, zo gaf Hoekstra eerder aan. Destijds gaf de aanvalster aan dat het goed voelde om nog een jaar te blijven. De uit Friesland afkomstige Hoekstra plakt er na het vroegtijdig beëindigde seizoen dus nog een jaar aan vast. Deze voetbaljaargang kwam de aanvalster tot twaalf optredens in de Eredivisie, waarin ze vier keer scoorde.

De 20-jarige Douma komt sinds 2015 uit voor SC Heerenveen. De verdedigster kwam afgelopen seizoen tot zeven wedstrijden in de Eredivisie namens de ploeg van trainer Roeland ten Berge.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 27 May 2020 om 09:59
    Een goalgetter die al jaren bij Heerenveen speelt. Blijft waarschijnlijk in Friesland vanwege familie. Nu 23, jammer dat ze niet in het buitenland speelt en zo op een veel hoger niveau komt. Met buitenlandse ervaring had ze een waardevolle speelster in de voorhoede van Oranje kunnen zijn.