Engelse bond zet per direct punt achter Super League en Championship

0
Engelse bond zet per direct punt achter Super League en Championship

Het seizoen van de Barclays Women's Super League en de Women's Championship zit erop. Dat heeft de FA, de Engelse voetbalbond, zojuist bekendgemaakt.

Beide competities zullen niet meer worden uitgespeeld en zijn met onmiddellijke ingang beëindigd. Dit heeft alles te maken met de uitbraak van het coronavirus. Sinds het virus uitbrak hebben de Boards van beide competities regelmatig overleg gehad met clubs en belanghebbenden, zo schrijft de FA.

Na feedback van de clubs werd in het belang van het vrouwenvoetbal het seizoen beëindigd. Dit zorgt ervoor dat de clubs, de competities en de FA zich kunnen gaan focussen op het volgende seizoen.

Na grondig en volledig overleg met de clubs hebben de Boards van de Super League en de Championship verschillende aanbevelingen besproken. Die zullen naar het Board van de FA worden gestuurd, om zo de definitieve eindstand te bepalen en om zo ook de tickets voor de UEFA Women's Champions League te verdelen. Er is dus ook nog geen besluit genomen over eventuele promotie en degradatie.

Manchester City stond, bij het stilleggen van de competitie, bovenaan, met 40 punten uit zestien wedstrijden. Chelsea volgt met 39 punten uit vijftien wedstrijden. Het Arsenal van Jill Roord, Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema stond derde met 36 punten uit vijftien wedstrijden. In Engeland krijgen de nummers een en twee een ticket voor de UEFA Women's Champions League.

In de Championship voerde het Aston Villa van Nadine Hanssen de ranglijst aan, met 40 punten uit veertien wedstrijden. Vanuit die competitie zou alleen de kampioen promoveren. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!